Michael Axelsson – lyrisk tenor

Michael Axelsson kommer från Värmdö i Stockholms skärgård och är utbildad vid Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han sjunger operaroller som Tamino i Trollflöjten och Ernesto i Don Pasquale och i oratorier som Mozarts Requiem, Händels Messias och Brittens Saint Nicolas, liksom som Evangelist i Bachs Matteuspassion, Johannespassion och Juloratorium. Något som också ligger honom varmt om hjärtat är den svenska romanstraditionen.

Aktuellt

Denna sommar medverkar Michael som Ernesto i Smålandsoperans uppsättning av Donizettis Don Pasquale i Folkets Park i Åseda. Operan är ovanlig i Sverige, men hör internationellt till de mest uppskattade komiska operorna. För regin står Anders Aldgård och musikaliskt ansvarig är Maria Ingemarsson Berg.

” tenoren Michael Axelsson i högform” Smålandsposten 20.7.19

” Michael Axelsson – en skönsjungande Ernesto.” Skånska Dagbladet 21.7.19

”… för att inte tala om Michael Axelsson när han triumferar med ett högt H på tonskalan.” Barometern 21.7.19

”…övertygar som Ernesto…” Uppvidinge tidning 24.7.19

”Michael Axelsson gör en kraftfull tenoral insats och partiet som Ernesto är det bästa jag har upplevt med honom.” Operalogg 21.7.19

För mer detaljer se kalendern:

Nyhetsbrev

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få reda på kommande konserter och projekt, intressant bakgrundsinformation och specialerbjudanden:

© Copyright - Michael Axelsson - Tenor