Michael Axelsson – lyrisk tenor

Michael Axelsson kommer från Värmdö i Stockholms skärgård och är utbildad vid Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han sjunger operaroller som Tamino i Trollflöjten och Fenton i Nicolais Muntra fruarna från Windsor och i oratorier som Mozarts Requiem, Händels Messias och Rossinis Petite Messe Solennelle, liksom som Evangelist i Bachs Matteuspassion, Johannespassion och Juloratorium. Något som också ligger honom varmt om hjärtat är den svenska romanstraditionen.

Aktuellt

Under våren medverkar Michael som solist i exempelvis Mariaspelet i Enskede kyrka, Haydns Jesu sju ord på korset i Nacka kyrka och Högalidskyrkan, liksom i Bachs Johannespassion i Råsunda kyrka respektive i Örgryte nya kyrka i Göteborg. Det nystartade Barockkompaniet STHLM, där Michael är en av initiativtagarna, har sin första konsert, med Michael som Haute-contre i ett program från solkungen Louis XIV:s dagar. Eric Ericsons Kammarkör, där Michael är fast medlem sedan hösten 2018, har ett flertal konserter, bland annat en med André Campras Requiem, där Michael även är solist som Haute-contre. Till sommaren blir det opera med Smålandsoperan och Donizettis Don Pasquale, där Michael gör rollen som Ernesto.

För mer detaljer se kalendern:

Nyhetsbrev

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få reda på kommande konserter och projekt, intressant bakgrundsinformation och specialerbjudanden:

© Copyright - Michael Axelsson - Tenor