Michael Axelsson – lyrisk tenor

Michael Axelsson kommer från Värmdö i Stockholms skärgård och är utbildad vid Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han sjunger operaroller som Tamino i Trollflöjten och Ernesto i Don Pasquale och i oratorier som Mozarts Requiem, Händels Messias och Brittens Saint Nicolas, liksom som Evangelist i Bachs Matteuspassion, Johannespassion och Juloratorium. Något som också ligger honom varmt om hjärtat är den svenska romanstraditionen.

Aktuellt

Vi är i en mycket speciell tid! Merparten av mina konserter den närmsta tiden har varit tvungna att ställas in. En konsert, på palmsöndagen, kommer att spelas in istället och antingen sändas live eller användas i ett senare sammanhang.

Jag söker under tiden efter alternativa sätt att nå ut med min sång, kanske dyker det upp digitala konserter framöver. Så följ gärna mitt nyhetsbrev om du vill få besked om när det händer!

I väntan på det kan du givetvis lyssna på mig på någon av mina digitala kanaler, där jag nu kontinuerligt kommer att lägga ut nytt material:

Youtube finns flera videoupptagningar från operaföreställningar och konserter.

Soundcloud samlar jag ljudupptagningar av olika kategorier, både liveinspelningar från konserter och demoinspelningar.

Den 30 september kom mitt album Hjärtats Sommar ut på Spotify och andra digitala plattformar. Välj den som du helst använder här nedanför (eller bredvid på dataskärmen)!

Ta hand om varandra!
Michael

Nyhetsbrev

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få reda på kommande konserter och projekt, intressant bakgrundsinformation och specialerbjudanden:

© Copyright - Michael Axelsson - Tenor