Michael Axelsson – lyrisk tenor

Michael Axelsson kommer från Värmdö i Stockholms skärgård och är utbildad vid Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han sjunger operaroller som Tamino i Trollflöjten och Fenton i Nicolais Muntra fruarna från Windsor och i oratorier som Mozarts Requiem, Händels Messias och Rossinis Petite Messe Solennelle, liksom som Evangelist i Bachs Matteuspassion, Johannespassion och Juloratorium. Något som också ligger honom varmt om hjärtat är den svenska romanstraditionen.

Aktuellt

Fem operapremiärer på mindre än tre månader. Michael medverkar i kungliga operans kör i både Eugene Onegin och Rosenkavaljeren under våren. Den 20 maj medverkar han i barnoperan Prinsessan och Svinaherden på Teater Tre och i sommar som Remendado i Smålandsoperans uppsättning av Carmen. Dessutom kommer succéföreställningen Satyagraha tillbaka på Folkoperan och Michael är åter med i ensemblen.

För mer detaljer se kalendern:

Nyhetsbrev

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få reda på kommande konserter och projekt, intressant bakgrundsinformation och specialerbjudanden:

© Copyright - Michael Axelsson - Tenor