Michael Axelsson – lyrisk tenor

Michael Axelsson kommer från Värmdö i Stockholms skärgård och är utbildad vid Operahögskolan och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han sjunger operaroller som Tamino i Trollflöjten och Fenton i Nicolais Muntra fruarna från Windsor och i oratorier som Mozarts Requiem, Händels Messias och Rossinis Petite Messe Solennelle, liksom som Evangelist i Bachs Matteuspassion, Johannespassion och Juloratorium. Något som också ligger honom varmt om hjärtat är den svenska romanstraditionen.

Aktuellt

Under hösten medverkar Michael som Jof i operan Det sjunde inseglet, med manus baserat på Ingmar Bergmans berömda film och med musik av den brasilianske tonsättare João MacDowell. Operan framförs för första gången konsertant med full orkester och kör i Tatuí och Ilhabela i Brasilien i november. Dessförinnan gästspelar Folkoperans succéföreställning Satyagraha på Brooklyn Academy of Music i New York. Michael börjar också sitt första år som fast medlem av Eric Ericsons Kammarkör.

För mer detaljer se kalendern:

Nyhetsbrev

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev och få reda på kommande konserter och projekt, intressant bakgrundsinformation och specialerbjudanden:

© Copyright - Michael Axelsson - Tenor